xxx

Taekwon-Do: Veelzijdig-Dynamisch

Ben je op zoek naar een veelzijdige en dynamische sport? Wil je stevig en verantwoord trainen, onder deskundige leiding en in een vriendelijke omgeving: dan is BOOZ Taekwon-Do-school voor jou!

Meer dan sport alleen

Taekwondo heeft veel gezichten. Wat een kind als een spel speelt, kan voor een volwassene zelfverdediging zijn. Wat voor de één een sport is, is voor de ander een gracieuze bewegingskunst.

Wat is Taekwon-Do?
Taekwondo is een Koreaanse krijgskunst,   met een oorsprong in diverse Aziatische krijgskunsttradities. Zo zijn de vele dynamische beentechnieken terug te voeren op het Tae-kyon, de oude Koreaanse kunst van het voetgevecht. De handtechnieken zijn verwant aan die van het Chinese Chuan fa, het Koreaanse Su-bak en het Japanse Karate-do. Opvallend is dan ook de veelzijdigheid van de Taekwondo-oefenstof, die reikt van hoge gesprongen schoppen en effectieve zelfverdedigings-technieken tot ontspannende ademhalingsoefeningen. Taekwondo bevordert  lenigheid, kracht en uithoudings-vermogen, maar ook zelfvertrouwen, zelfbeheersing en concentratie.