Verslag Dan-examen23 mei

Verslag van Jonny Mooifoto

Pffff, wat een avond. Al maanden focus op het examen. Zoveel kleine en grote aanwijzigen, ontdekkingen, verbeteringen, dingen die op hun plaats vallen. Op de dag van het examen de spanning: zal ik de tuls goed lopen?, gaat de hosin sul goed? en het breken? Als ik maar geen tuls door elkaar haal of, erger nog, vergeet! Was dit nu een blok “ zo”  of “ zo” Aaaarghh, spanning! Er volgt een lange avond waarin we alles hebben moeten laten zien wat we hebben geleerd. Sommige dingen gingen beter dan tijdens het oefenen, andere vond ik zelf wat minder. Een spannende avond waarin we als examenkandidaten elkaar ook zo even (positieve) feedback geven “ dat zag er goed uit”. En dan het verlossende woord van de Sabum: “ geslaagd!” En dan de dagen na het examen de vreugde: hier heb je 6 jaar voor getraind. En nu verder!

Jonny

 

Verslag Hossein Boyafzar

Saju Jirugi eerste groep, zo begon mijn 1e dan examen op 23 mei 2011. Niet meer nadenken, visualiseren of voorbereiden, maar gewoon doen. Laat de muscle memory maar zijn werk doen…

Afgelopen maanden hebben we serieus getraind en elkaar zien beter worden. De technieken werden strakker, schoppen werden hoger,  en de Matsogi rijtjes zaten er goed in.

Na Saju Makgi was de andere groep aan de beurt. Serhats leerlingen uit Amsterdam. Voor mij was de kop eraf en de spanning nam af, pheeuwwww…

Tuls, Steps, Hosin sul en breken kwamen één voor één aan bod. De avond vloog voorbij en heb veel leuk taekwondo gezien.

Nadat het breekhout allemaal door midden was, waren we toe aan de theorie. Nog even 10 minuten wachten en we werden naar Dojang geroepen voor de uitslagen.

Allemaal verdiend geslaagd! Sabum Robert gaf ons nog wat nuttige tips en aandachtspunten om er aan te werken. We hebben de avond geslaagd afgesloten met wat leuke groepsfoto’s.

Proficiat allemaal!

 

Hossein

——————————–

 

Maandag 23 mei is er weer een danexamen gehouden. Een bijzondere, zware en vooral ook lange avond.

Er is de laatste maanden hard gewerkt door onze mensen en door de kandidaten uit Amsterdam.


Allen zijn geslaagd voor de 1e Dan – I.T.F.-Taekwon-Do

– Jonny Mooi                                                      – Hossein Boyafzar

– Phong Truong                                                  – Saskia de Vries

– Flip Kneppers                                                   – Marc Philipoom

– Wessel Fokkema

 

Jill en Meike Hiehle zijn beiden geslaagd voor hun 1e kup. Waarvoor ook hulde.

 

Groet en gefeliciteerd, sabum Robert

 

——————————————–

Een stukje uit Amsterdam:

 

Vier nieuwe Danhouders!

Marco, Flip, Wessel en Saskia zijn op maandag 23 mei geslaagd voor hun Danexamen. Lees hieronder het verslag van die avond:

Op maandagmiddag 23 mei vertrokken wij, Wessel, Flip, Marco en Saskia voor een zenuwslopende reis naar het verre Groningen. Daar, bij onze vrienden van BOOZ, werd  die avond namelijk ons Danexamen afgenomen door Sabum Robert Boer (VIde Dan).

We kwamen gelukkig ruim op tijd aan zodat we nog gelegenheid hadden om onze Groningse medekandidaten te begroeten en snel nog even te oefenen op de bijzonder stroeve matten. Lastig.

Rond een uur of half acht was het dan echt zo ver; 10 kandidaten stelden zich op; behalve wij vieren deden ook Johnny, Hossein en Phong examen voor de zwarte band. Er waren ook nog drie kandidaten voor een Gupexamen.

Eerste onderdeel begon al meteen erg matig; Saju Jirugi en Saju Makgi. Ai! Die hadden we dus niet voorbereid. God zegene de greep dan maar en hopen dat het ergens op lijkt… (Laat dit een les zijn voor de volgende kandidaten)

Daarna drie lage Tuls; Do-San, Whon-Hyo en Joong-Gun. Niemand was echt te spreken over z’n prestatie, ik in elk geval niet. Vervolgens drie hogere Tuls; Toi-Gye, Hwarang en Choong-Moo. We begonnen er in te komen en het ging al iets beter. Vervelend alleen dat Flip flink door z’n knie ging bij de tweede sprong in Choon-Moo en z’n tul moest afbreken. Geblesseerd beginnen aan een examen, geen sinecure…

Volgende onderdeel; de Matsogis. Gelukkig, een onderdeel waar we echt goed op voorbereid waren! Hoewel, Sambo Matsogi zat er niet helemaal in, enne, doe je die op een examen Han Chok of Yang Chock? Wij wisten het niet, maar het antwoord is Yang Chock. (ook een tip!) Even uitsloven op Ibo Matsogi en Ilbo Matsogi en dan weer netjes wachten tot Sabum Robert is uitgeschreven.

Bij het volgende onderdeel, Hosin Sul, bleek duidelijk wat een verschillende stijl er bij de verschillende scholen wordt onderwezen. De  kandidaten van BOOZ deden een vrij technische, droge oefening, terwijl de TSA’ers zich uitleefden in een theatrale demonstratie. Het voelde een beetje raar maar het zorgde wel voor een prettige ontspanning in de Dojang. Dat was op zich niet verkeerd voor het volgende onderdeel; sparren! Beschermers aan dus, en ieder twee partijtjes van twee rondes. Flip was scheidsrechter vanwege z’n blessure.

Tenslotte hetgeen dat gevreesd wordt door sommigen en een hobby is voor anderen; breektest. Ieder deed drie onderdelen; een combinatietechniek van hand en voet, een gesprongen techniek en een powerbreak (twee planken voor mij en drie voor de heren). De resultaten waren uiteenlopend. En tenslotte, terwijl het buiten donker werd, mochten we ons buigen over het theorie-examen. Een pittig examen ook, daar was iedereen het over eens.

Het examen was ten einde en we werden naar de kleedkamer gestuurd om te wachten op de uitslag, en het wachten duurde heel, héél erg lang. Niet alleen in onze beleving maar ook echt.

We werden geroepen en zetten ons aan de voeten van de Sabum voor de uitslag. Om een lang verhaal kort te maken; iedereen geslaagd! Opluchting en blijdschap, felicitaties en hele lange zwarte banden. Wel kregen we kritiek van Robert. Onze techniek is slordig, we zullen als Danhouders veel moeten gaan werken aan het exacter uitvoeren van standen, aanhalen, juiste hoogtes, uitstrekken bij stoten en trappen. We knopen het in onze oren en zullen ermee aan het werk gaan

We zijn er trots op om als pioniers ooit bij Serhat te zijn begonnen en nu, als eerste “eigen kweek” onze zwarte band te hebben gehaald. Daarom; Hulde aan Serhat!

Het bier smaakte goed die avond…

Taekwon, Saskia