Update: BOOZ medailles op EuroCup Tampere Finland

Verslag Europa cup Tampere Finland 2007

11 man sterk: De Nederlandse afvaardiging in het land van de duizend meren. De soepele verbinding Groningen-Bremen-Tampere maakte dat iedereen vrolijk in het hotel aankwam. Tampere bleek niet zo ver. Na wat spannende momenten tijdens de weging, inclusief sauna, vuilniszakken en rondjes rennen werd er gegeten, eindelijk. Daarna wat trainen in een fantastisch groot vechtsportcomplex gevestigd in een grote ondergrondse bunker: 6 zalen, meer dan 10 martial arts. Duidelijk was… de krijgskunsten leven in Finland. De jongens waren goed te pas, er werd lekker los getraind en de aandachtspunten nog even opgefrist.

Zaterdag Eurocup

Zoals gebruikelijk tul-ochtend. Gework Ikilikjan en Brian van de Westelaken moesten aantreden in een grote poule. 38 Mannen hadden zich ingeschreven voor de tuls tot en met Ge-Baek. Russen, Ieren, Polen, Finnen, Zwitsers en nog een aantal landen lieten zien dat je je zaken goed op orde moet hebben wil je bij de 1e danners in de prijzen vallen. Gework startte goed, strak en krachtig won hij overtuigend ronde na ronde. In ronde 4 liep hij weer overtuigend Ge-Baek, maar bleef vervolgens steken in Yul-Gok tul. Dit maakte zijn tegenstander automatisch tot winnaar. De teleurstelling was groot, goud had er ingezeten deze dag. Toch een bronzen medaille voor hem. Ook Brian startte goed. Duidelijke bewegingen. In de derde ronde echter liep hij wat stug en de winst ging naar zijn opponent.

Het sparren was aan de beurt, Jordie Scholten (-80) mocht de spits afbijten. Hij had een pittige zweed geloot. Hard stotend kwam deze naar voren gestormd. Jordie counterde met zijn benen. Aan het eind van de tweede ronde was het echter niet genoeg.

De rus Vladimir Zadorozhnyy was de eerste tegenstander van Gework. Een handige beenvechter die echter tegen de explosieve Gework het nakijken had toen deze hem onder druk zette en goed combinerend zijn treffers plaatste. Een ronde verder. Jamil Chami was snel daarna aan de beurt tegen Mariusz Cieślik. Onze Jamil bleek al gauw een nummertje te snel voor de Pool.  Jamil time-de goed, was onvoorspelbaar en trok de partij naar zich toe. Toen Gework in de volgende ronde verloor van zijn Ierse tegenstander was er verbazing over de uitslag. Waarschijnlijk was de partij in ogen van de arbiters te rommelig geweest. Lylian Doulay, de volgende en franse tegenstander van Jamil ontbrak het aan ervaring, Jamil speelde daar goed op in en won. In de ronde hiena trad hij aan tegen Andrzej Mieszczakowski, een Pool die een van-dik-hout-zaagt-men-planken-stijl hanteerde. Technisch was Jamil duidelijk zijn meerdere en counterde superieur. Punt na punt maakte hij, wat zijn tegenstander alleen maar harder deed werken. Toen kwam de einduitslag, en terwijl Jamil al met zijn hoofd in de volgende ronde zat gebeurde er iets onbegrijpelijks. De Pool werd tot winnaar uitgeroepen, hij snapte het niet, wij snapten het niet, de scheidsrechters keken verbaasd. Protest mocht niet baten. (De volgende ochtend boden de Polen en de hoofdscheidsrechter hun exuses aan voor deze dwaling en uiteindelijk is de verantwoordelijke scheidsrechter naar huis gestuurd. Voor Jamil was het echter te laat.) Over de anderen later meer

Zondag Euro Challenge en Teams

Met het team zijn de heren 3e geworden, waarbij Gework de taak kreeg toebedeeld een 30 kilo zwaardere zweedse tegenstander onder handen te nemen. Met succes. De zweden hadden geen antwoord op onze veel lichtere technische jongens. Ook tegen de polen ging het goed. Nipt werd er verloren in een spannende nek aan nek race. De geroutineerde Poolse internationals waren verbaasd en “impressed” door deze groep jonge, hard knokkende hollanders. Ook Farid Noori deed het uitstekend als scheidsrechter wat bleek uit het feit dat hij voor diverse finale-partijen werd gevraagd en becomplimenteerd door collega’s. Colin Adolfs haalde uiteindelijk op de zondag goud bij het onderdeel sparren met zijn onnavolgbare lange beentechnieken, een fraaie afsluiter van een erg gezellig en vrolijk weekend.

 

Groet Sabum