Update: 2 x Brons voor Gwenn op EK

gwenn_en_sharona2.jpg Meer foto’s van het EK

 

Het was een spannende eerste dag voor onze BOOZo’s in Skovde.

Mike was in de klasse tot -52 kg als eerste aan de beurt. Hij trof het niet met zijn geroutineerde tegenstander uit Polen in de eerste ronde. Deze was een stuk ervarener en eindigde het toernooi met een gouden medaille. Mike vocht als een leeuw kwam echter op dit niveau nog wat tekort helaas. Een goeie ervaring.

Gwenn was gepland in de namiddag. Zij startte tegen een meisje uit Schotland. Deze had het nakijken tegen onze Gwenn die veel en duidelijk scoorde met dubbele schoppen en goed stootwerk. Tactisch vocht Gwenn een bekeken partij en won terecht. Veel complimenten volgden voor haar mooie stijl. In de tweede partij kwam ze uit tegen een meisje uit Polen. Deze was 1 van de favorieten. Ook in deze partij zette Gwenn al snel de toon met fraai TKD. Goed doorkomend met stoten en en hoge beentreffers trok ze de partij naar zich toe. Al gauw was de Poolse op flinke achterstand gebracht. Gwenn won overtuigend.

Na de Poolse was een Duitse tegenstandster aan de beurt. Hier volgde het zelfde recept. Duidelijk was Gwenn’s voorsprong na de eerste ronde. In de tweede ronde kwam de duitse als een raket uit haar hoek. Hier had Gwenn moeite mee. Goed meevechtend in de eerste minuut van deze ronde wist ze haar voorsprong te behouden. Haar technisch vlotte en bewegelijke aanpak had echter veel energie gekost en halverwege was deze op. Puntje voor puntje liep de duitse in en wist in de laatste momenten van de partij het tij te keren. Beiden waren tot het uiterste gegaan. Gwenn moest genoegen nemen brons, een derde plaats op haar eerste grote internationale toernooi. Een fantastisch resultaat en geweldige prestatie, daar was iedereen het over eens.

Ook de andere teamleden deden het goed.  Sabum Robert coachde Ikrame Ait Ben Ali (-45kg) uit Utrecht en deze werd eveneens derde met mooie zijwaartse schoppen en bewegelijk Taekwon-Do.

Sharona Thenu en Bo Rook liepen uitstekend hun Tul en kwamen allebei een paar ronden verder. Duidelijk groei was hier zichtbaar. Beiden deden ook mee traditional sparring, een showgevecht van een hele minuut, en vielen met hun technisch verassende en ludieke demo zeer in de smaak bij de jury. Met veel gevoel voor theater en humor bespeelden zij hun publiek. Bo en Sharona waren gewoon leuk was de mening van de kijkers. Zij werden dan ook voor een tiental andere koppels eerste in dit onderdeel. De eerste gouden plak was binnen.

Bij deze senioren traditional sparring waren het Ron en Patrick die de show stalen. Het was een feest om naar te kijken: dynamisch, acrobatisch en mooi Taekwon-Do in een wervelende mix. Beiden werden derde, maar iedereen was het het over eens dat zij de toppers in deze klasse zijn.

Joshua Arens werd eveneens derde in zijn klasse, derde dan tul junioren en daarbij behaalde hij ook nog een medaille bij de special techniques. Al met al een zeer succesvolle eerste dag van het toernooi voor onze selectie.

 

Ook op de 2e dag was er veel te beleven. De junioren en senioren waren aan de beurt met sparring. 

 

Klapper van de dag was Bryan van de Westelaken in de heren senioren klasse -63 kg. Na een plan de campagne met coach Robert Boer te hebben gemaakt startte onze Bryan tegen de finse kampioen. Deze had het nakijken tegen Bryan die in de hem zo kenmerkende bekeken en gecontroleerde stijl won.
Ook de tegenstander uit Zweden was niet opgewassen tegen de atleet uit Brabant die de zweed weinig ruimte gaf en scoorde met een heel scala aan technieken. Een 2e mooie partij. In de halve finale trof Bryan op Matt Cadle uit Engeland. Tegen deze technicus was stoten het strijdplan. En zo kwam het dat Bryan de ene na andere handtechniek plaatste: stoten naar het lichaam, sprongstoten naar het hoofd, het hele arsenaal. Cadle verloor en Bryan ging door naar de finale. Deze was in het avondprogramma gepland, na de opening, in de schijnwerpers, op de centrale mat. Tegenstander wereldkampioen Luke Woods uit Ierland. In Argentinie was deze vechter onze Bryan te slim af geweest. De zaal zat vol en de stemming was gespannen toen Bryan de mat betrad. Het plan was duidelijk: lijnvechten met yop-chagi, druk maken en “in en uit” vechten. Dee aanpak bleek al snel te werken en Bryan zette de partij naar zijn hand. Toch wist Luke Woods, die niet voor niets wereldkampioen is geworden, er een gelijkspel uit te slepen aan het eind van de tweede ronde. Dit tot verbazing van zijn coach. Bryan was echter 110% gemotiveerd en er helemaal bij met z’n hoofd. In de verlenging voerde hij het tempo op en Woods kreeg geen kansen meer. Bryan won en was Europees kampioen 2010!

 

Bij de junioren dames -50 kg heeft Sharona Thenu (TKD Middelburg) een zilveren medaille weten te behalen. Ze heeft alles uit kast getrokken.
In de voorrondes wist ze Polen en Wales te verslaan. In de halve finale moest ze aantreden tegen Slovenie waar ze ook van won.
Ik de finale moest ze tegen een andere Poolse tegenstander maar wist de partij niet in winst om te zetten.

In de senioren dames klasse -63 kg wist Corine Kool (Sportschool Tim Kool) een 3de plaats te behalen door in de voorrondes Hongarije en Slovenie te verslaan. Helaas moest ze in de halve finale haar meerdere erkennen in Finse tegenstandster.

Ook Joshua Arens (TC Nijmegen) viel wederom in de prijzen. Na gisteren de zilveren medaille te hebben gewonnen met Tuls werd hij vandaag 3de in de junior heren klasse -70 kg. Hij wist in de voorrondes Roemenie, Hongarije en Duitsland te verslaan. Hij kon echter door een blessure opogelopen in zijn laatste partij niet aantreden tegen Engeland en miste zo de kans op de finale waar hij zo op had gehoopt: zijn laatste jaar als junior in de finale tegen zijn vriend en vroegere trainingsmaat Colin Adolfs, die tegenwoordig in Duitsland woont en ook voor dat land uitkomt. Colin werd eerste in deze klasse en had met 3 gouden medailles een top-toernooi gedraaid.

 

Dag 3, tevens de laatste dag, was de dag van de teamonderdelen.

 

De heren senioren kwamen uit tegen de Ukraine. Helaas verloren zij door onbegrijpelijke jurering. Ook de coach uit de Ukraine was het met het nederlandse kamp eens… Tja…

 

Onze Gwenn kwam samen met Sharona Thenu, Bo Rook, Ikrame Ait Benali en Gabriella Locatelli uit oop verschillende onderdelen, te weten: springen, breken en sparren. Zij deed het op alle onderdelen goed, raakte met springen haar plank met twimmyo dollyo chagi, goed voor 2 punten, met het breken behaalde Gwenn eveneens punten. Het sparren tegen Slovenie ging haar ook goed af. Duidelijke hoofdtreffers makend won ze haar partij voor het team. De eerste ronde kwamen de meiden dan ook relatief makkelijk door. In de tweede ronde troffen ze op de poolse favorieten en in een nek-aan-nek race om de punten lieten de dames erg fraai en technisch Taekwon-Do-werk zien, tactisch slim en met 100% inzet. Nipt verloren ze. Hiermee wonnen ze brons en was het toenooi voorbij voor het Nederlandse team.

Een goed EK met in totaal 11 prijzen. 2x een 1ste plaats, 2x een 2de plaats en 7x een derde plaats.

 

Goede organisatie en accomodaties en een heel vrolijke groep Nederlanders maakten het feest compleet.

 

Vriendelijke groet sabum Robert