TKD Tigers: kids van 3 – 5 jaar

TKD Tigers opleiding Utrecht

Sabum Robert is naar een scholing geweest voor “life-skills” :Total Kids Defence Tigers. 

TKD Tigers, dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen van 3-5 jaar is uniek. Geen enkele andere (vecht)sport in de Benelux heeft een programma voor deze leeftijdsgroep. Spelenderwijs worden hen de levensvaardigheden aangeleerd, hoe om te gaan met vreemden, wat te doen bij brand, hoe om te gaan met pesters, hoe gedraag je je in het verkeer, wat is gezond eten enz. Daarnaast leren de kinderen eenvoudige Taekwon-Do vaardigheden.Vaardigheden die hen in gevaarlijke situaties kunnen redden.  Het geheel is verpakt in veel spel en plezier.

TKD-Tigers gaat verder dan alleen het aanleren van aanvals- en verdedigingstechnieken. Ook de ouders spelen een actieve rol door middel van thuisbegeleiding met behulp van het Tigersboek, met vele leuke plaatjes, verhaaltjes en spelletjes.

De eerste opleiding voor TKD Tigers in Nederland viel in het weekend van 6 en 7 juni 2009. Instructeur Philip Lear was uit Engeland gekomen om de lessen te verzorgen.
Naast zijn sportieve carriere is hij een professioneel Taekwon-Do leraar die aan de bakermat van de Tigers heeft gestaan. Sabum Lear bracht de cursus met veel plezier en kundige uitleg. Het programma was vol en interessant en de deelnemers maakten veel plezier. Al met al een waardevol weekend.  

In totaal waren er 15 deelnemers:
1) Master Coos v de Heuvel Juche
2) Steve Andrea Uhuru
3) Vivian van Malsen Uhuru
4) Kenneth Sewbalak ITF Zwolle
5) Petra Fauw KISPORT Martial Academy
6) Audrey Jacobs KISPORT Martial Academy Afbeelding
7) Ivana Mik KISPORT Martial Academy
8) Ihasane Ait Benali Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
9) Jamil Chami Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
10)Jimi Ziermans Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
11)Randy Brouwer Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
12)Friso van Ommeren Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
13)Ivan Viguurs Add safety
14)Marije Groeneveld KISPORT Martial Academy
15)Robert Boer BOOZ-ITF-Taekwon-Do

 

Groet sabum Robert