Taekwon-Do voor Kinderen 4 t/m 9 jaar

kidssitecompilatie2

 

Trainingstijden en Rooster

Aanmelden voor een proefles

Nieuw: BOOZ TKD Kids 4-6 jaar!!!

BOOZ Taekwon-Do Introductie Filmpje

 

Bij BOOZ hebben we twee groepen voor kinderen. De jongsten zijn de kinderen van 4 t/m 6 jaar (meer over deze groep ….), de tweede groep is voor kinderen van 7 t/m 9 jaar.

 

BOOZ TKD Kids trainen op:

 

4 t/m 6 jaar woensdag

17.00 tot 17.45 uur

7 t/m 9 jaar, maandag

18.00 tot 19.00 uur

 

Waarom beoefenen kinderen Taekwon-Do ?
Taekwon-Do is een goede lichamelijke scholing die veelzijdige motorische ontwikkeling, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing stimuleert. Door Taekwon-Do training kunnen kinderen zelfvertrouwen en hun gevoel van eigenwaarde versterken.  Kinderen leren samenwerken en rekening houden met elkaar. Ze leren op een verantwoorde manier met kracht en macht omgaan en voor zichzelf opkomen. Vaak voelen ze zich hierdoor meer op gemak. Op school kunnen ze zich beter concentreren en in zitten beter in hun vel.

Zelfvertrouwen en discipline
In Taekwon-Do vinden we het belangrijk dat kinderen succes-ervaringen hebben in de training en liefst ook daarbuiten. Succes-ervaringen versterken het zelfvertrouwen. Instructeurs streven ernaar dat ieder kind zich gezien voelt en een complimentje krijgt wanneer het zijn best doet. Humor en plezier maken daar een belangrijk deel van uit. In de training is plaats voor zowel spel als serieuze instructie. Het fysieke deel van de training is aangepast aan het fysieke en mentale niveau van de kinderen. In Taekwon-Do zijn er duidelijke regels voor wat wel en niet mag naar de docent en klasgenoten. Echter: we hanteren discipline met een glimlach.

Graduatie-systeem en lesstof
De kinderen volgen hun eigen lesprogramma dat is aangepast aan hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Elke band heeft zijn eisen lesstof, en wat ze leren hangt dus af van het niveau waarop ze zitten. Het behalen van een volgende band, de volgende graduatie, is een belangrijk educatief instrument voor de ontwikkeling van ieder kind. Kinderen leren om zich doelen te stellen en te werken aan dit doel. De vreugde en trots bij het behalen van een graduatie geeft ze het gevoel dat inzet loont en dat zij succesvol kunnen zijn. Vertrouwen groeit zo stapsgewijs. Ons belangrijkste doel is dat kinderen goede sociale vaardigheden ontwikkelen en wat ze leren kunnen gebruiken in andere gebieden van het leven.

 

 

 

Meer over het internationale Taekwon-Do Kids Development Program 

Organisatie I.T.F. Taekwon-Do in Nederland