Super! NK 2010

Een fantastisch Taekwon-Do weekend zou het worden.

Middelburg was de stad waar het NK ITF dit jaar plaatshad. Een hele lange rit met z’n allen in de auto. 9 Personen vertrokken op de zaterdag voor het toernooi en sliepen bij vrienden en kennissen van sabum Robert. ’s Avonds lekker indisch eten bij Rianne en Max Don en daarna nog even met z’n allen de stad in voor een gezellig drankje en dan vlot naar bed. Zondag was het vroeg dag, het evenement startte om 9.00 uur. Voor die tijd waren de coachmeeting, scheidsrechteroverleg en de weging. Her en der moest worden omgepouled i.v.m. te veel kg’s. Daarna kon het feest beginnen. Zoals gebruikelijk starte de dag met Tul. Het was verassend hoe hoog het niveau was op dit onderdeel, er werd goed en mooi gelopen. Onze mensen lieten zich niet onbetuigd: met 1 eerste, 1 tweede en 4 derde plaatsen werd er goed gestart.

In een spannende nek-aan-nek race eindigde Nini net achter Celine, die eerste werd. Beiden liepen voorbeeldig en strak hun vormen. Ook Gwenn liep erg goed, ze was echter verrast door het feit dat er in de A-klasse een vrije en een verplichte tul dient te worden gelopen, dit gaf de andere meiden een kans en Gwenn werd 3e. Ook Max-Julius viel in de prijzen hij werd 3e evenals Robin en Joshua.

Hierna was het sparren aan de beurt. Heel duidelijk werd dat het harde werk van de laatste maanden zich had geloond. Alle BOOZo’s vochten als leeuwen en lieten fraai en tactisch Taekwon-Do zien. Celine was een nummertje te groot voor haar tegenstandsters en scoorde veelvuldig met hoge trap-technieken waaronder een bandaell uit het boekje. Ze werd 2e in een finale waar ze haar tegenstandster teveel ruimte gaf te herstellen en op een yop liep. Nini en Gwenn hadden weinig moeite met de meiden in hun klasse en stonden al gauw tegenover elkaar in de finale. Gwenn won deze met fraaie gecontroleerde technieken. Beiden hebben in hun partijen laten zien wat ze in huis hadden waarbij sportiviteit naar andere deelneemsters, die vaak veel moeite met hen hadden, de boventoon voerde. Top.

Robin was de sterkste in zijn klasse en werd overtuigend eerste. Een mooie opsteker voor deze enthousiaste zwaargewicht, die technisch veel in huis heeft. Alex begon in zijn eerste partijen erg overtuigend. Zijn gerichte, gepaste technieken, zijn goede bewegingen en harde trap-technieken vielen op.  In de halve finale trof hij de favoriet uit Mierlo en na een heftige strijd moest hij in hem zijn meerdere erkennen. Een heel spannend potje TKD…Derde werd werd hij.

Voor Terence was er een 2e plaats, ook van hem kunnen we het een en ander verwachten in de toekomst. Zijn broer Joshua was helaas geblesseerd aan zijn voet nadat hij 1e was geworden bij special techniques. Het sparren ging hem dan ook niet lekker af. Yero was goed op dreef, dominant in de partij en goed doorkomend met stoten en schoppen. Hij viel helaas buiten de prijzen.

Farid deed mee in de allerzwaarste klasse, +80 kg. In zijn eerste partij liet Farid een staaltje top-Taekwon-Do zien. Hij scoorde met vrijwel  iedere techniek, beheerst en bekeken. Farid oogste de bewondering van het aanwezige publiek. Een erg fraaie partij van onze routinier. Zijn tweede partij was tegen Mitchell Arens: 110 kg zwaar en 2 meter groot en de huidige zwaargewicht van het nederlandse team. Ook in deze partij scoorde Farid fraai en regelmatig met schop- en stoottechnieken. De nijmegenaar kwam er nauwelijks aan te pas. Des te verbaaster waren we over de uitslag: 3-1 in het voordeel van de Nijmegenaar. Blijkbaar heeft niet iedereen de partij op dezelfde manier gezien …

Een andere fraaie partij was die van Max-Julius tegen Jamil Chami, de wereldkampioen van 2007. IJzersterk vocht onze Max tegen Jamil die alles uit kast moest halen om niet van de mat te worden gekegeld. Max liep helaas 2 maal op een dwit chagi van Jamil in een verder gelijk opgaande strijd. Wederom een mooi staaltje Taekwon-Do uit Groningen.

Bibi is eerste geworden in zijn klasse. Dit nadat hij alle andere jongens in zijn groep met technische hoogstandjes had afgetroefd. Wat te denken van een yop en dwit naar het lichaam gevolgd door een gesprongen dwit op het puntje van de kin in achteruitgang en binnen luttele seconden. 7 Punten in één vloeiende actie. Tja…Super!

Ook bij de special techniques (Tukgi) werd er uitstekend gesprongen. 5 Eerste plaatsen daarbij, en 3 tweede plaatsen. Een teken dat onze mensen fysiek en technisch fit aan de start waren verschenen.

Ook Jonny als scheidsrechter en Victor als 2e coach moeten we bij dezen bedanken voor hun hulp en inzet op dit zeer geslaagde toernooi.

Op de terugweg (5 uurtjes maar, hahaha) werd natuurlijk nog even, een niet nader te benoemen fast-food keten aangedaan, om het nodige aan onfunctionele vetten aan te vullen en te mijmeren over ons avontuur.

Groet, sabum Robert

 

Voornaam: Graduatie Matsogi Tul Tukgi
Max-Julius 3e kup
3
1
Robin 7e kup 1
3
2
Terence 4e kup 2

1
Joshua 4e kup
3
1
Alex 1e kup 3

2
Gwenn 1e dan 1
3
1
Bibi 1e kup 1


Nini 1e kup 2
2
2
Celine 1e kup 2
1
1
Yero 1e kup


Farid 2e dan 2