Quotes van het Selectie-trainingskamp 2009

 

Zoals jullie weten begeleid Sabum Robert het Nederlandse Team Taekwon-Do van ITF-Nederkland al een paar jaren. Hieronder een aantal reacties van selectie-leden op het het afgelopen trainingskamp in Koudekerke in Zeeland. Boosabum Gework Ikilikjan heeft ook aan dit kamp meegedaan en zijn zijn steentje bijgedragen aan een super-weekend met het team.

Hieronder een aantal reacties:

 

Het trainingskamp van ITF Nederland was mijns inziens meer dan succesvol.

Niet alleen denk ik dat het kamp de ’team spirit’ van de selectieleden onderling heeft vergroot, maar ook heb ik zeer veel veel geleerd over mijn eigen kunnen en het maximaliseren daarvan. Verder is er lekker veel en hard getraind zonder blessures en/of verwondingen, dit alles in een zeer sportieve en gemoedelijke sfeer.  

Groetjes muscle man

——————–

Hoi Robert,

Ik vond het ook een super weekend waarin ik heel erg veel heb geleerd!!

Mijn regeltjes voor op de site:

Een erg leuk en leerzaam kamp die op een zeer professionele wijze is geregeld!! Ik denk dat het een goede stap richting de Ek en de Wk is.

Ik hoop dat dit voldoende is.

Groetjes van Corine

————————————

Mijn eerste traingskamp met Itf-nl is me erg goed bevallen! Er is hard getraind en de onderlinge sfeer was zeer goed. Niet alleen de fysieke eigenschappen zijn getraind maar er is ook op het mentale gedeelte ingegaan. Ik vind het erg professioneel dat zelfs dit onderdeel behandeld wordt. Ik wil bondstrainers bedanken voor de trainingen en hun inzet en Ronald Rook voor het feit dat hij zo goed voor ons heeft gezorgd tijdens dit weekend.

Groetjes

Emiel Kloor
———————————————

 

Ten eerste wil ik jou en de rest van de TSC nogmaals hartelijk bedanken voor het onwijs gezellige, leuke en leerzame trainingsweekend van vorige week. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ook het idee dat ik weer een aantal nuttige dingen heb geleerd.

 

Patrick

 

—————————–
Beste Sabum,

Het trainingskamp was echt heel intensief maar ook heel gezellig. De onderlinge sfeer is heel erg gegroeid en we hebben veel leuke dingen gedaan. De trainingen waren wel zwaar maar ik heb er wel veel van geleerd.

Met vriendelijke groet,

Jeremy Dijkstra 

——————————

Vrijdagavond naar het trainingskamp in het mooie Zeeuwse gereden. Nadat iedereen aan was gekomen, hebben wij een leerzame sessie over conditie gehad van Tim in het fitnesscentrum. Goed toepasbaar. De trainingssessies op de volgende dagen waren ook lekker volgepland. Van Special techniques tot power breaking. Teamtul kwam gelukkig ook ruim aan bod. De zondagse strandtraining werd toch door sommige met minder enthousiasme ontvangen. Al met al een leerzaam weekend waar lekker getraind is. Complimenten voor de organisatie.

 

Sportieve groet, Sabum Ron van der Lee

 

———————————-

 

Het trainingskamp was net zoals dat een trainingskamp hoort te zijn. Veel bikkelen en toch ook van de gezelligheid met elkaar genieten. Alles was goed geregeld, van het eten tot aan de trainingen toe. Ronald Rook had zijn weekend opgeoffert om voor ons alles klaar te zetten voor als we terug kwamen. Hij had zelfs slingers opgehangen voor mijn verjaardag en ook had Emiel Kloor en Corine Kool voor een taart gezorgd. Ondanks ik niet zo van veel aandacht op de vroege morgen hou was het toch echt een leuk gebaar. Alle vrijwilligers bedankt en op naar het EK!

 

Tim Kool

 

——————————–
Beste Sabum,

 

Over het weekend:

 

Het weekend was heel erg leerzaam, zwaar en vernieuwend. Hoewel het belangrijkste de trainingen waren was er ook ruimte voor vernieuwende dingen zoals de training van Tim (ik ben zijn achternaam vergeten). Ook de presentatie over stress en hoe er mee te handelen was erg leerzaam.. Bovenal was het ook een heel gezellig weekend!

 

MVg

 

Egbert

————————————-

Vrijdag

 

Om 20.30 waren de meeste  mensen aangekomen en toen startte het programma.

We begonnen meteen met een intensieve conditietest in Koudekerke. We hebben veel te horen gekregen over de verschillende soorten conditie en welke wij gebruiken bij Taekwondo.

Helaas heb ik (mano) halverwege moeten afhaken omdat ik ziek was, maar ik heb wel het verhaal kunnen oppakken wat Tim vertelde. Ook heeft hij uitgelegd over de verschillende manieren van verkeerd trainen met gewichten.

Toen we klaar waren gingen we terug naar het kamphuis Ride by the Sea, waar Tim en Corine Kool, Jamil Chami, Gework Ikilijan en Jordie Scholten zaten te wachten op ons. Mano is ziek naar bed gegaan om fit te zijn voor de volgende dag en de rest heeft lopen chillen in het clubhuisje, waar je onder andere kon poolen en wat te drinken kopen.

 

Zaterdag

 

De volgende morgen begon het programma weer vroeg. Er stond om zeven uur een ontbijt geplant wat je kon benuttigen tot half negen. Mano heeft ontbijt op bed van Raven gekregen wat hij alsnog niet heeft opgegeten maar het gaat om het gebaar. Om negen uur was er een training in de Kruitmolen te Middelburg.

Eerst was er een gezamenlijke training waar iedereen aan mee deed, de tullies en de mensen die sparren, dit was goed voor de teamspirit. Om tien uur was er een training voor het springen, dan kon er gekeken worden wie er welke schop kan worden in gezet voor team special techniks. Deze duurde tot elf uur waarna we moesten verhuizen naar de Roozenburglaan ook te Middelburg.

Daar werd de groep op gesplitst, mensen die aan team tul mee doen en mensen die aan sparren mee doen. Was een vrij intensieve training voor beide groepen. De zaal was vol gelegd met wedstrijd matten wat goed is om er aan te wennen. Er werd vooral getraind op dubbele technieken en balans, wat heel belangrijk is om toe te passen met wedstrijden. Bij de mensen die team tul doen werd er veel op de procedures en het op komen getraint.

Na de training hadden de mensen (Ronald Rooke, Max Don, Emy Jilleba) in het kamphuis een lunch voor ons klaar gezet. Van 1 uur tot 2 uur hebben we geluncht. Om half 3 stond er een training geplant voor de mensen die aan tuls doen, in de Roozenburglaan. We oefenden veel op balans, kracht en ademhaling, en de techniek. We kregen les van Sabum Robert Boer. We verdeelde de groep, de 1e dan ging mee met Sabum Nanne Boonstra en de rest ging mee met Sabum Robert Boer. De training duurde tot half 4. Om half 4 begon de sparringstraining waar we veel op snelheid, conditie, en explosiviteit werd getraind. We kregen les van Sabum Nanne Boonstra. De mensen die aan Tulls meededen gingen aan de andere kant trainen. Om half 5 hadden we een afspraak met Onno Van der Mel, in het ROC in Middelburg. We konden daar klimmen en zaalvoetbal doen. Het was erg grappig omdat de meeste geen ervaring hadden met voetbal, je zag veel Taekwondo technieken.

 

Zondag

 

Weer moesten we er erg vroeg uit, om half 8 ’s ochtends. Iedereen keek op tegen de strandtraining. We parkeerde op het parkeerplaats in Dishoek. Vanaf de parkeerplaats jogde we het strand op waar de hel begon. We begonnen met rekken en strekken, warm maken. Na het rekken en strekken begonnen we hard te lopen van paalhoofd naar paalhoofd (niet fijn). Hierbij deden we sprintjes trekken tot hardlopen tot uitlopen. Ook kwam Sabum Robert Boer met een leuke activiteit, we moesten yop-chagi’s maken omhoog op het zachte zand dus denk maar in hoe zwaar dat is! Daarna zijn we terug gegaan over het pad dat op de duinen aangelegd was. Bij het kamphuis aangekomen, hadden we 2 uur rust. Waar 2 soorten soeps voor ons klaar lagen (Erwtensoep & Kippensoep) Maar dat was nog niet alles, er was nog 1 training te gaan. Half 2 tot half 4 kregen we training van Sabum Robert Boer en Sabum Nanne Boonstra. Waar we breektechnieken oefenden en sparren en team-tull. Daarna hadden we nog een evaluatie over het kamp. Het kamp was erg leuk, gezellig, en ook erg leerzaam.

 

Mano Don, Sharona Thenu