Open Brabantse kampioenschappen 2010

Afgelopen zondag 7 februari was het al vroeg dag. Met 12 mensen naar de open Brabantse kampioenschappen in Heeze. Een lange rit van 2 uur en drie kwartier. Voor Gework, Mike en Gwenn was dit toernooi een van de selectiecriteria voor deelname aan het Nederlands team. Zij wilden dus goed uit de verf komen. Met 500 deelnemers is de open Brabantse uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse ITF – toernooien. Dit jaar waren er deelnemers uit diverse landen: Slovenië, Zwitserland, België, Duitsland, Polen, Italië waren present. Het hele Nederlands team was aanwezig en iedereen liet zien wat de stand van zaken was met betrekking tot de voorbereiding voor het EK in Zweden. Het niveau was dan ook hoog, de klassen goed bezet en er was veel mooi Taekwon-do te zien.

Voor de middag waren er tul wedstrijden. Altijd flink spannend. Duidelijk werd ook dat wanneer je op dit niveau mee wil doen goed voorbereid moet zijn. Voor de meesten van ons was het niveau nog te hoog. Voor Gwenn, die haar tuls in verband met haar zwarte band examen goed op een rijtje had rolde er een eerste plaats uit. Haar presentatie was overtuigend, de technieken strak, een verdiende eerste plaats.

De anderen hadden meer moeite om de voorronden door te komen. Daar is nog werk aan de winkel. ’s Middags was het sparren aan de beurt. Mike draaide allereerst een aardige partij waarbij zijn tegenstander helaas aan het eind veel ruimte kreeg en toch nog de overwinning naar zich toe kon  trekken. Een belangrijk leermoment.

Ook Gework,  Joshua, Lila, Ashly en Terence bleken nog niet scherp genoeg om een ronde verder te komen. Max – Julius was goed op dreef en had er duidelijk zin in. Zijn eerste partij won hij overtuigend tegen een derde dan uit Engeland. In zijn tweede partij stond hij tegen Tim Kool. Deze moest alle zeilen bijzetten tegen onze Max. Max scoorde met dubbele technieken, stoten en week niet voor de routinier Kool. Een hele prestatie voor een blauwe band. Max had duidelijk profijt van de vele trainingsuren die hij de laatste tijd heeft gemaakt. Ook bij Gwenn werd duidelijk dat regelmatig trainen zijn vruchten afwerpt. Zij was voor alle meiden te sterk in haar klasse. Als een wervelwind joeg ze de anderen over de mat met gevarieerde technieken. Een terechte eerste plaats voor haar. Op koers voor de EK.

Al met al een leerzame en gezellige dag voor de hele groep. Er is nog veel werk te doen voor onze talenten.

Groet sabum Robert