Nini wint goud op het EK in Zweden

CIMG0764De eerste tegenstander voor Nini, die debuteerde op een EK, kwam uit Duitsland. Hier wist ze van te winnen waarna een Noorse haar volgende tegenstander was in de 1/8 finales. Deze dame wist echter van Nini te winnen.

Voor Nederland had Nini zich weten te plaatsen tot 50 kg, sparring.Nini trof in de eerste ronde Rusland en wist deze partij overtuigend naar haar hand te zetten. In de tweede ronde moest ze het opnemen tegen Schotland. Ook deze partij wist ze naar haar hand te zetten. In haar derde partij (1/4 finale) moest ze helaas het onderspit delven tegen de latere finaliste uit Duitsland.

Zondag stond in het teken van de teamwedstrijden. In de ochtend werd gestart met team Tul. Nadat deze waren afgerond was het tijd voor onze junior dames om aan te treden voor hun team sparring. Deze poule bestond uit een 9-tal dames teams. Nederland had als enige geen vrijloting. De dames hadden een super yel ingestudeerd!(te horen op de Facebook-pagina van de club).

In de eerste ronde moest Nederland het opnemen tegen Roemenië. De Roemeense dames waren zo onder de indruk van de Nederlandse meiden dat ze deze wedstrijd vrij eenvoudig in hun voordeel wisten te beslechten. Direct na deze wedstrijd volgde de volgende ronde tegen Engeland. Na goede partijen en tactiek van de coach wisten de meiden ook deze partij te winnen. In de halve finale mocht Nederland wederom zonder rust aantreden tegen de Russen, die na een vrijloting en het niet op komen dagen van hun tegenstander vrij uitgerust waren.

Het scoreverloop verliep tijdens deze partij wat vreemd. Dit kwam vooral omdat er op een hoek een Oekraïense scheidsrechter zat die elke keer scores voor de Russen gaf en geen enkele keer voor de Nederlanders. Ook zat deze scheidsrechter tijdens de partij gezellig te praten met een Russische coach, heel vreemd! Zo vreemd zelfs dat na een voorsprong van Nederland in de laatste 10 seconden, waarin niets gebeurde, Rusland ineens op voorsprong kwam.

IMG 1125IMG 1124

IMG 1132

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot de laatste partij stond Rusland nog voor. In de laatste partij wisten de dames de score om te zetten in een gelijkspel waarna een beslissende partij uitkomst moest bieden. Deze wisten de dames in winst om te zetten. Finale!

Voor deze finale moesten de dames op het middenveld aantreden. Zij moesten tegen het Poolse team dat in de andere helft van de poule veel indruk had gemaakt. Het waren allemaal langere dames dan onze meiden. Dit bleek voor onze meiden niets uit te maken.
Tot aan de laatste partij hebben ze alles gegeven voor het team en in de laatste partij wisten ze een kleine achterstand om te zetten in een voorsprong en mocht het Nederlands junioren dames team zich EUROPEES kampioen noemen! Gefeliciteerd meiden.

IMG 1129CIMG0766IMG 2481CIMG0752