Landelijke Technische Training verslag

Zondag 8 november hebben verschillende leden van BOOZ deelgenomen aan de landelijke Technische Training. Vroeg op en om 07:30 uur bij Kardinge opgepikt door Marco en Mike. Nog even Sietske ophalen en dan naar Utrecht. Een lange rit in zeer dichte mist maar rond 09:30 uur toch keurig op tijd in Utrecht present. Daar troffen we Nini, Bibi, Celine en Tauno. Ook Serhat (Amsterdam) en Martijn (SangSung) weer present. Taekwondo is net familie……Later treffen we ook nog Farid en Rob.

Er zijn veel mensen aanwezig: 86 taekwondo-ins uit heel Nederland. Met ons als rode banders wordt de 9e tul stap voor stap doorgenomen. Hebben we nog niet nodig voor ons volgende examen maar er zitten een paar lastige bewegingen in dus hebben we héél véél tijd om deze goed te oefenen.

Na een korte pauze tijd voor zelfverdediging. Grondoefeningen: erg leuk, zeer leerzaam en thuis maar even de blauwe plekken gaan tellen. Gelukkig zitten alle vingers er nog aan en heb ik niks gebroken (dank Tauno!).

Na de lunch verder met de procedure rond steps sparring. We beginnen met de 3 steps. Lang geleden dat ik daar mee bezig ben geweest… Als verschil met onze uitvoering: de verdediging gaat achteruit én vooruit en je valt naar voren aan en gaat vervolgens met de aanval ook weer achteruit. Vooral aandacht voor het groeten, het uitmeten, het aangeven van gereed en de gevechtshouding na de tegenaanval.

Daarna aandacht voor “two steps” en “one step” sparring. Mijn trainingsmaatje leert de one steps heel anders: ze improviseren de aanval en tegenaanval. Dus niet zoals bij ons een vast rijtje met aanval en verdediging. Leuk om ook eens te doen.

En dan is het 14:00 uur. Tijd om af te groeten.

Een leuke dag gehad maar wel lang. Ik wist niet wat ik precies kon verwachten en ben er dus ook neutraal naar toe gegaan. Winst is dat we de 9e tul hebben geleerd en de moeilijke technieken nu weten. Winst is ook dat we nu weten dat er bij ons meer dan voldoende aandacht voor de juiste uitvoering van de technieken is. De procedure van de steps was wel bekend maar is weer helemaal opgefrist. En voor de zelfverdediging een aantal ideeën opgedaan.

Nu is de training natuurlijk vooral voor de mensen die in december hun dan examen gaan doen. Dus alvast heel veel succes.

Jonny