ITF-zomerkamp Zeeland 2012: Super

Samen met TKD Middelburg, Taekwon-Do school Amsterdam en sportschool Tim Kool een weekend lang trainen en plezier maken in het fraaie Zeeland. Een kleine 100 man waren vertrokken naar Bruinisse met dobok en trainings-attributen.

Na een vermoeiende heenreis met wat geprop van passagiers en baggage zijn we met 19 BOOZo’s aangekomen in de Stoofpolder-accomodatie. Aangezien we wat aan de late kant waren, was er voor ons geen tijd voor avondeten. Veel tijd om een slaapplaats te zoeken hadden we ook niet. Dan moet dat maar later. Snel alle dobokken uit de tas tevoorschijn toveren en dan kunnen we beginnen aan onze eerste avondtraining. Hier ondervonden wij de eerste spannende sensatie van het kamp. Veldloop, voetballen, trefballen en tweelingvoetballen, fundamental exercise…….. in het donker.

De tweede dag kregen wij de luxe om zelf te mogen kiezen wat ons ochtendtraining zou worden. Er werd ons drie opties gegeven: hardloop- en conditietraining, een normale taekwondotraining met kussentjes of Kettlebelltraining en vies worden. Een grote groep BOOZo’s heeft zich gevoegd bij Sabum Robert’s “Kettlebell en vies worden training”. Deze training gaf het woord ‘kikkersprong’ een heel nieuwe dimensie. Springend als kikkers sprongen wij, gehoorzaam als wij zijn, de zee in. Daarna kettle-bellen. En waarom het bij springen en kettle-bellen laten, als we nog verder de zee in kunnen door over te gaan op sprinten en vervolgens zwemmen. Dat was zeker kicken! Vies en nat, maar met een brede glimlach op ons gezicht konden we op een rustig tempo terug lopen richting ons kampplaats, want daar zou de volgende spectakel plaatsvinden: de Zeeuwse Spelen. Na de onderdelen Mosselhappen, Lange Jannen en de zeehondenrace, kwam het Bløffen. De grootste bløffers onder ons werden op de proef gesteld. Er werd zoveel mogelijk opgedrukt en per team werd het aantal push-ups bij elkaar opgeteld.

Onze middagtraining was binnen in een sporthal. Verdeeld in drie groepen rouleerden we tussen de 3 onderdelen: sparren, hosin sul en kussentjes.

’s Avonds stond er een “Taekwon-Do Got Talent” show voor ons op het programma. Er waren veel taekwondoin’s met talent, maar toch echt onderscheidde onze Jondar als de nummer 1 van de show met zijn rap-talent. Verder waren er toffe dance-acts, moppentappers, TKD-demo’s, troubadours en zangeressen te zien en horen. Aan het eind van de show hadden de BOOZo’s nog een verrassing voor de sabum-jury’s en de keukenmoeders. Met Nadine als host streden de keukenprinsessen en de trainingsprinsen om de titels keukenkoningin en trainingskoning. Onze Sabum Robert trok alles uit de kast en showde ons zelfs zijn billenshake-move. Helaas voor onze Sabum, want onze felicitaties gaan uit naar keukenkoningin Emy en trainingskoning Tim.

Dag drie is te omschrijven in een enkel woord: SPIERPIJN. Maar ik zal er wat gedetailleerder op in gaan. We zijn ’s ochtends opgestaan met spierpijn en konden toen beginnen aan onze ochtendtraining. Zo leerden we nieuwe tuls en oefenden we oude tuls op een nieuwe manier, zoals een tul lopen met iemand op je rug of met z’n tweeen samen een tul lopen, terwijl de een alleen de armen en de ander de benen mag doen. Ook konden we kennismaken met het powerbreak voor wie het nieuw was. Maar er was ook tijd en ruimte voor wat springen, wallwalks, wallflips en fun.

Ik zit nu in de auto op de terugweg naar Groningen op de laptop dit stukje te schrijven op verzoek van Sabum Robert. Op de achterbank slapen de kinderen, en de volwassenen moeten nog even hun slaap in bedwang houden vanwege het auto rijden. Ik denk en weet eigenlijk wel zeker dat ik voor alle BOOZo’s spreek als ik zeg dat dit kamp werkelijk een fantastisch succes is geworden. Ik kijk er tevreden en met een brede glimlach op terug en zeg nu het nog mogelijk is: “Yell, yell, yell. Leve Bruinisse. We komen d’r wel!’

Boosabum Nini