Interland en Open Zeeuwse

interland_6_maart_2010.jpg

Het was een Taekwon-Do weekend van de eerste orde. 3-En-een-half-uur naar Middelburg want daar was op zaterdagavond 6 maart de interland Nederland – Ierland. De ieren waren met een grote delegatie naar Nederland gekomen en er was dan ook een hoop mooi Taekwon-Do te zien. De eerste partij van de avond was voor onze Gwenn, zij liep tul tegen de huidige Ierse kampioene. Gwenn won deze partij door strak en overtuigend Choong-moo-tul te lopen. Een goed begin van de avond. Nederland deed het met de tul in zijn geheel goed.

Het sparren volgde hierop. De Ieren hebben een zware avond gehad. Het nederlandse team was goed op dreef en er werd mooi gevochten. Ook Gwenn, Mike en Gework hebben hieraan hun bijdrage geleverd. Gwenn, voor het eerst uitkomend voor de selectie, had nog geen geschikt antwoord op het goeie yopwerk van haar tegenstandster en verloor. Voor Mike was dit ook het eerste optreden voor het team en hij ging dan ook explosief van start kon zijn partijen echter net niet winnen. Gework was geplaatst tegen een 14 kg zwaardere tegenstander, een te groot verschil bleek. Voorlopig was dit ook zijn laatste optreden voor Nederland gezien studie en stages hem niet in staan stellen optimaal te trainen en goed voor te bereiden. Alledrie hebben gegeven wat er voor hen inzat deze avond en samen met de inspanningen van de andere teamleden werd het een mooie overwinning voor ons team met als eindstand: 32 – 16

7 Maart was de Open Zeeuwse. Een goed bezet toernooi waar vier van onze mensen aan mee deden. Gwenn haalde een 3e plaats op het onderdeel tul A klasse meisjes. Mike werd eerste met springen. hij sprong de sterren van de hemel en had nog wel hoger gekund dan op het toernooi noodzakelijk was voor een eerste plaats. Max deed het goed met het springen, hij haalde een 3e plaats.

Het niveau bij het sparren was hoog. Daar kwamen onze BOOZo’s al gauw achter. Er moest dan ook behoorlijk geknokt worden om een ronde verder te komen. Helaas voor onze mensen geen prijzen op dit onderdeel.

Zo eindigde een gezellig lang Taekwon-Do-weekend waar weer veel geleerd is en veel plezier gemaakt.

groet sabum Robert