Impressies: Drie dagen Top-ITF-Taekwon-Do-Instructie in eigen land: de 57e IIC

aaa2

Beste BOOZ’os,

 

Dit was voor mij de eerste IIC, dus ik wist niet wat ik ervan moest verwachten.
Na een plek gevonden te hebben bij het opstellen (ergens achteraan ) samen met zo’n 195 andere deelnemers, is de eerste dag begonnen om 14:00 uur met een warming up in de vorm van leuke spelletjes.  Ik was heel snel warm, de tempo was lekker hoog en het was een leuk, ontspannen sfeer. De dag vloog om…
De tweede dag hebben we het over DO gehad en tuls doorgenomen. Ik vond de uitleg over Taekwon-do principes van gm Trajtenberg boeiend en heb veel geleerd van de tul training… (vooral de sine-wave werd uitgebreid besproken)
Derde dag hebben we sparring training gehad van master Lan en veel handige sparring tips gekregen.
Ik vond de training goed verdeeld over drie dagen. Het was hard werken en goed opletten, veel verschillende aspecten werden behandeld. Volgens mij hebben we alle 5 onderdelen van cirkel van Taekwon-do behandeld…
aaa3Ik vond dat de drie groot masters samen een zeer goed team zijn. Ze zijn alle drie op een ander front ijzer strek. De training van gm Bos was ook heel indrukwekkend, hoe hij iedere keer zijn zoontje te grazen nam. Het was reuze gezellig met andere Booz’os aangevuld met Jantien en Martijn. Ik vond de IIC zeer motiverend en leerzaam.

Groeten,                  Hossein

 

 

________________________

IIC Utrecht 
3 dagen Taekwondo feest in Utrecht: inspirerend, motiverend en stimulerend.Heel veel enthousiasme en een geweldige sfeer. Heel veel aandacht voor details uit de tuls: voordoen, feedback, corrigeren en nogmaals uitvoeren. Een en al vriendelijkheid maar ook heel precies: GrandMaster Marano kent de encyclopedie uit het hoofd en verwijst naar de belangrijkste pagina’s. Aandacht voor de DO door Grand Master Trajtenberg: waarom is de dobok belangrijk, waarom discipline en respect, hoe willen we dit verder uitdragen. Maar ook zelfverdediging geoefend (van “ tul techniek naar toepassing” ). Master Ung geeft sparring uitleg en tips: “ if you don’t know what to do : YOP!!”. Grand Master Bos zorgt voor de lichamelijke inspanning: heel veel oefeningen in spel vorm (conditie en lenigheid), heel erg leuk maar ook heel hard werken in een heel hoog tempo. En motiveert en stimuleert “wees niet tevreden met wat je nu kan, train, train, train. Blijf jezelf verbeteren, maak jezelf dienstbaar, zet je in voor taekwon-do!
Zie uit naar een volgend IIC!                                      Jonny

______________________

 

Hallo BOOZ’os,

Vrijdag ochtend moest ik snel mijn tas inpakken en me naar Sabum haasten. Toch kwamen Sabum en ik iets te laat op de IIC, maar dat was gelukkig maar 5 minuutjes. We hebben de eerste dag iets van 4 uur getraind, maar de tijd vloog zo om.

De volgende dag begonnen we al vroeg, om 9 uur! Alle Tuls werden zorgvuldig doorgenomen met oog voor details. De 3 Grandmasters hadden zeer veel geduld met iedereen. Ze luisterden aandachtig naar alle vragen en probeerden deze zo zorgvuldig mogelijk te beantwoorden. Daarna kregen we een heel leuke sparringsles van Master Ung. En ’s avonds hebben Sabum en ik samen met Dagmar en Ester gezellig nog naar het Junior Song Festival gekeken.

De laatste dag hebben we veel kleine warming-upspelletjes en pittige opdrukoefeningen gedaan en hosin sul leren toepassen. Hier heb ik aardig wat blauwe plekken aan over gehouden.

Voor de komende tijd heb ik dus genoeg stof om op te trainen.

Jullie weten wat Master Ung zegt: When you don’t know what to do, what do you do? You do Yop Chagi!!!

 

Taekwon! Nini

aaa4

______________________

Beste BOOZO’s,

Na 3 uurtjes te hebben geslapen, heb ik mijn prachtige kids naar de Crèche gebracht. Navigatie geleend van mijn vader en rond 11.30 was ik op de snelweg. Net zo als altijd ben ik 30min te laat geariveerd. Ik kon er weinig aandoen, want ik stond in de

file…….ongeluk. Van 14.30 tot 18.15 uur hebben we lekker getraind, hoe de tijd was verlopen heb ik niet eens gemerkt…… zo leuk was het. Ik moest zelfs CHONJI TUL stap voor stap voor doen, dat was spannend zegggg. Mijn hele Dobok was nat van het zweten.
Voor mij was het extra spannend, want ik had me zelf aangemeld als lid van ITF-AFGHANISTAN, niet om mezelf groot of klein te maken maar ITF-Afghanistan indirect steunen. Ik vond het achteraf spannend want ik kreeg veel complimenten van verschillende Masters en zelfs Grandmaster W.BOS en Grandmaster H. Marano.
Ik vond het een zeer leerzame cursus! De manier hoe de 3 grand-masters les gaven was zeer professioneel en dichtbij de realiteit. Dus ze maakten zich zelf niet groter dan ze zijn.
De sfeer was geweldig. Er is natuurlijk veel meer te vertellen, maar op het moment weinig tijd om te typen.

Ik ga zeker weer naar zo een IIC cursus.                   mvg, Farid Noori
aaa1