Het meest complete ITF-Toernooi van Nederland.

Het meest complete ITF-Toernooi van Nederland vierde zijn 25e editie op 15 mei 2011 in de Topsporthal in Groningen. Gastheer was sabum Robert Boer van BOOZ-ITF-Taekwon-Do.

Bijzonder aan dit evenement is dat er kan worden gestreden in alle 5 wedstrijd-categoriën die het ITF-Taekwon-Do rijk is. Sparring, Tul, Power-breken, Special techniques en Pre-arranged sparring komen aan bod. Dit maakt het NK van de ITF-Nederland een aantrekkelijk toernooi. Voor zowel deelnemers als publiek. En een uitdaging voor de organisatie: scheidsrechters moeten goed op de hoogte zijn van alle 5 onderdelen, de planning sluit nauw en willen alle onderdelen tot hun recht komen moet de zaal-inrichting kloppen.

De 5 onderdelen stimuleren deelnemers om zich zo compleet mogelijk te ontwikkelen als Taekwon-Do-in. Er worden door degenen die aan veel onderdelen meedoen dan ook aardig wat trainingsuren gemaakt. Om goed uit de bus te komen op meerdere onderdelen, zeker als de klassen goed bezet zijn, moet je heel wat in huis hebben. Voor de besten van deze toppers waren er 15 mei, naast de fraaie medailles, Overall Champion bokalen.

 

Op deze dag was er heel wat te zien. Spannende onderdelen waren natuurlijk Sparring en Pre-arranged sparring. Vooral het show-element van het Pre-arranged sparren werd door het publiek gewaardeerd. Leuke vondsten, atletische hoogstandtjes en acteertalent werden ten beste gegeven. Bij Sparring liet de tribune zich stevig horen, favorieten werden aangemoedigd in technische en soms pittige partijen. Ook bij de Tul was duidelijk te zien dat het niveau in de laatste jaren flink is gestegen. Jeugd en Junioren Taekwon-Doin die zeer strak en fraai hun presentaties gaven konden rekenen op bijval van de zaal. Met 180 deelnemers was het een redelijk bezet toernooi, praktisch alle scholen waren aanwezig. Zij het vaak met kleinere afvaardigingen. De afstand naar Groningen vanuit de rest van Nederland lijkt toch vaak groter dan andersom.

 

Het was een geslaagd NK voor ITF-Nederland in Groningen. Hiervan getuigen de vele enthousiaste reacties die te horen waren van publiek, instructeurs en deelnemers: ” goeie zwarte banden heeft de ITF-Nederland, zeg…”, ” aardige mensen, gezellige sfeer”, “wat ziet het mooi uit!”, ” mooie accomodatie…”, “alles liep op rolletjes”, ” ik ben trots hieraan meegewerkt te hebben…”,  “Taekwon-Do is leuker dan voetbal….hahaha” en een heleboel andere enthousiaste opmerkingen.

 

Sabum Robert Boer van BOOZ-ITF-Taekwon-Do en de grote groep vrijwilligers willen bij dezen dan ook alle aanwezigen en allen die een bijdrage geleverd hebben aan deze mooie dag bedanken, Taekwon.