Een loterij: German Open 2007

Een team van een 20-tal Nederlandse Taekwon-do-in gaf acte de presènce in Lünen op de Offene Deutsche Meisterschaft, jaargang 2007. Tul en sparren stonden op het programma. Het werd een lange zit voor onze mensen.

Wederom werd bevestigd dat Nederland zich kan vertonen met de huidige generatie tul-mensen. Egbert, Gework, Bryan, Farid en Maxine lieten goed tulwerk zien. Alle getuigen van hun verrichtingen hadden de indruk dat de belangsrijkste tegenstanders van onze mensen de duitse scheidsrechters waren. Er wordt bij onze buren met andere maten gemeten, zoveel is duidelijk. Dit neemt niet weg dat Maxine en Gework een zilveren medaille mee naar huis namen en Bryan en Farid het brons. Goeie prestaties onder ongunstige omstandigheden met een zichtbaar stijgende lijn en verrassende nieuwkomers Egbert en Farid.

Na een lange pauze en nog wat breektest-trials van de duitse selectie was om 15.30 uur sparring aan de beurt. Gevochten werd er volgens een competitie-model waarin de spelers tegen alle spelers in hun poule uitkomen. Een tijdrovend model dat welliswaar iedereen veel partijen laat draaien maar er voor zorgt dat het toernooi flink uitloopt.

Mitchell Arens beet de spits af. Hij was voor zijn tegenstander letterlijk en figuurlijk een nummertje te groot. Mitchell werd met veel degelijk yop-werk eerste.

Corine Kool werd in haar eerste partij al snel stevig op haar neus geraakt, herstelde zich en werd na nog een paar partijen 3e. Een behoorlijke bikkel die Corine: haar neus bleek later gebroken.. Beterschap.

In de klasse tot 63 kg junioren waren Gework Ikilikjan en Bryan v/d Westelaken aan de beurt. Gework startte op zijn bekende explosieve manier waarbij moet worden gezegd dat hij niet altijd even precies was. Desalniettemin won hij zijn partijen en werd 1e na een finale tegen Bryan. Deze maakte voor het oog meer punten met mooi technisch schop- en stootwerk, desalniettemin zilver voor Bryan. Beiden waren duidelijk teveel voor hun duitse tegenstanders.

De senioren heren waren aan de beurt. Farid Noori liet met mooi bekeken Taekwon-Do zien dat hij in vorm is. Twee duitse en een belgische tegenstander werden overtuigend verslagen. In de halve finale trof hij Ronny Goedkoop. Deze had in een paar explosieve partijen laten zien dat hij goed is hersteld na een periode vervelende blessures. Ronny en Farid vochten op het scherpst van de snede. Na twee maal 2 minuten was er nog geen beslissing: verlenging dus. In de verlenging trok Ronny aan het langste eind en kon door naar de finale tegen Dimitri Hodussow, Europees kampioen en World Cup winnaar 2006. Deze moest echt alle zeilen bijzetten om de sterke Ronny van zich af te houden en de partij naar zich toe te trekken. Ronny werd 2e.

Tim Kool draaide in de klasse boven 82 kg. Duidelijk was te zien dat Tims bekende dubbele schopwerk nu meer werd afgewisseld met stoten, iets wat hij in deze klasse zeker nodig heeft. Hij zette goede partijen neer, won keer op keer en werd in een finale plus verlenging 2e na onnavolgbare arbitraire krullen en kronkels. Jammer.

Ook Mark Reijnen draaide goed. Razendsnel counterend maakte hij punt na punt en in zijn eerste partij, hij moest zijn tegenstander sparen. De verbazing was groot in het nederlandse kamp toen de overwinning naar Duitsland ging. Mark won hierna nog 2 partijen overtuigend en werd uiteindelijk 3e . Opvallend was het technische Taekwon-Do van deze veteraan, snel, gevarieerd en tactisch doordacht.

Jamil Chami kwam in zijn 1e partij langzaam op gang, gaf zijn tegenstander veel ruimte met als gevolg dat hij deze partij verloor. Bij Jamil viel het kwartje: in zijn 2e partij gaf hij zijn tegenstander geen ruimte, was aanvallend, counterde snel en scherp. Hij won overtuigend, Jamil op zijn best. Ook de volgende partij draaide hij goed. In de finale ging de voorkeur van de scheidsrechters uit naar zijn duitse tegenstander. Jamil won zilver met een gouden randje.

 

De Nederlandse Selectie heeft in Lünen fraai Taekwon-Do laten zien, we kunnen trots zijn op een groep als deze: goed gemutst en gezellig onder elkaar, hard knokkend op de mat. Op naar het volgende avontuur.

 

Taekwon, Robert