Danexamen Serhat, Rob en Yero

aaa6Serhat en Rob zijn geslaagd voor hun 3e Dan en 2e Dan !!!!!.

 

Na een lange periode van Taekwon-Do School oprichten, lessen geven en trainen is het dan eindelijk zover; Serhat heeft zijn 3e Dan examen gehaald!

Het 3e Dan examen werd afgenomen door Sabum Robert Boer( 6e Dan) in Groningen, waar Serhat zijn serieuze Taekwon-Do carriere 15 jaar geleden begon. Serhat deed het examen samen met Rob Bouwman, die voor zijn 2e Dan examen moest gaan doen! En Yero ook afkomstig van BOOZ uit Groningen ging voor zijn 1ste Dan.

In de tijd voorafgaand aan het examen moest er dus veel samen getraind worden. Er werd dan ook flink getraind, naast 1- stapsparring 2 -stapssparring en mobum matsogi (model sparrings) werd ook een Hosin-sul (zelfverdediging) in elkaar gezet waarbij mes en stok aanvallen en noowo (zittend, liggend, grond technieken) op een juiste houding en realistische wijze werden verbeeld .(film volgt nog!)Verder hebben de beide heren naast alle tuls die ze moesten weten ook erg veel tijd en energie in gestoken om een mooie traditional sparring (Yansok -Jayu Matsogi) te laten zien waarbij veel ingewikkelde en mooie schoppen te zien waren. Als afsluiter werd er ook flink wat breektesten uitgevoerd met als resultaat veel kapotte planken en wat bloed en kneuzingen,waarbij Sabum Robert ook wat moeilijkere gesprongen hand en voet technieken wilde zien.

Dit examen betekende ook dat er heel wat heen en weer reizen voor zowel Rob als Serhat. Dit was een zware maar ook wel erg leuke tijd voor de beide heren, er is veel getraint, geleerd, gepraat, gelachen, gegeten en gedronken waarbij ze elkaar ook eens beter hebben leren kennen. De -“Do”(weg) naar het examen is voor de beide heren erg bijzonder en mooi geweest. Wat ook resulteerde in een goed examen waarbij de beide heren er ook zin in hadden ondanks bij sommige onderdelen ook wel de examenspanning zichtbaar was.

Hierbij willen beide heren ook Sabum Robert heel erg bedanken voor zijn tijd en energie .

Wie zich in Taekwon-Do verder wilt ontwikkelen moet dus flink blijven trainen !!!!!

“Taekwon”

Serhat 3e Dan I.T.F Taekwon-Do