BOOZ Club-Toernooi 2011 Klapper

BOOZ_Connection2011.3

BOOZ_Connection2011.5BOOZ_Connection2011

BOOZ_Connection2011.2BOOZ_Connection2011.4

Ons BOOZ-Connection-clubtoernooi, het toernooi van onze club en de clubs van oud BOOZO’s, Jantien, Martijn en Serhat was ook deze keer weer een succes. Maar liefst 94 deelnemers, 126 medailles verdeeld over 40 klassen en meer dan honderd blije gezichten van ouders, fans, supporters.

De ochtend was voor de kinderen, waarbij als eerste de tuls aan de beurt waren. Voor velen was dit een eerste ervaring met een Taekwon-Do wedstrijd.

Desalniettemin waren er mooie partijtjes te zien en hadden de kids zichtbaar plezier. Plezier was waar deze dag ook over ging. Samen met je clubgenoten en vrienden.

Ook bij het springen was er veel leukst te zien. Mooie hoge sprongen oogsten verbazing bij het publiek. Vlot kwamen de klassen aan de beurt en het was een dynamisch af en aan van vliegende kinderen. Bij de oudere jeugd hoorde men “oooh’s en aaah’s”. Er werden serieuze hoogten gehaald. 

Daarna: sparren! Kinderen jonger dan 9 jaar deden mee in het non-contact. Vlak voor het raken van je doel je techniek terugtrekken. Schoppen hoog 3 punten, schoppen naar het lichaam 2 punten, alle stoten 1 punt. Dat dit spannend was en niet altijd makkelijk is stoorde de Kids niet, fanatiek gingen ze aan de slag en er was dan ook veel te beleven. Ook de andere kinderen die wel contact mochten maken trakteerden ons op boeiend Taekwon-Do. Menigeen ging blij met een medaille naar huis. En voor de anderen was er een heus deelname-certificaat als bewijs van geleverde inspanningen.

Het middag-programma was voor de junioren en senioren en voor de 40-plussers. Ook hier 3 onderdelen. Er werd fraai getuld. In de zwarte banden klasse met 9 deelnemers, werd je niet zomaar club-kampioen 😉 Jeugd, junioren, senioren en 40+ gaven elkaar flink partij en het was dan ook spannend tot aan het eind. Ook de gekleurde en witte banden hadden zich voorbereid en de (in)spanning was van de gezichten af te lezen.

Het springen was een onverwacht sfeerhoogtepunt. Vooral de heren 40+ kregen de handen op elkaar. Er werd echt hoog gesprongen door de ijzervreters.(zie foto hierboven met de winnende sprong)

Bij de heren tot 75 kg sparren waren de partijen pittig, de klasse groot en de mannen aan elkaar gewaagd. Ook de heren boven de 75 kg maakten het spannend. Technisch fraai en gevarieerd Taekwon-Do ver maakte de aanwezigen. Petje af, ook hier. De klasse zwarte banden jeugd, junioren en dames deden hier nog een schepje bovenop. Toppers alle vijf. Ook waren de 40+ mannen en witte banden mannen en vrouwen aan de beurt. Met veel humor en inzet sloegen zij zich door hun ronden. aangemoedigd door de hele zaal.

Halverwege de middag werd er afgerond. Iedereen ging moe maar voldaan huiswaarts (na wat opruimwerk, waarbij alle aanwezigen even de handen uit mouwen staken). Alle helpers en scheidsrechters bedankt. Volgend jaar weer…

 

sabum Robert


FOTO’S VAN MALAIKA