BOOZ-Bikkel-Bootcamp groot succes!

In het weekend van 26-27 en 28 september hebben 30 Boozo’s, jong en oud, deel genomen aan het Booz-Bikkel- Bootcamp. Er is heel veel en heel hard getraind maar ook veel gelachen (met tranen in de ogen). Er is pijn geleden, er zijn grenzen verlegd (spierpijn? dat valt wel mee…) en er is veel met elkaar gepraat.Vrijdag stonden de 30 Boozo’s bepakt en bezakt klaar bij de bushalte van lijn 163. Met zoveel extra passagiers en zoveel bepakking was de bus snel erg vol. Zo vol dat bij ieder halte de bagage uit de bus rolde! Gelukkig was er op de boot meer ruimte.Aangekomen op Schiermonnikoog werden de deelnemers en bagage in busjes naar “de Branding” gebracht. Goed en wel aangekomen kwam al gauw het commando “Over 5 minuten in dobok en met ti aantreden!” De Sabum had een aantal verrassingen meegenomen. Eén daarvan: een lang, dik touw. Na het groeten werden de Boozo’s met dit touw vastgeknoopt en was het in looppas terug naar de boot………Daar aangekomen in looppas de trappen op en neer en op de “kruiwagen manier” , op de handen de trappen op en neer. Best heftig.

De jeugdleden zijn in looppas terug gegaan. De senior leden mochten dit ook doen maar dan met het touw boven het hoofd. En ieder die het touw laat zakken mag 30 keer opdrukken…….. Moet een erg vreemd gezicht zijn geweest, een grote groep mannen in het wit, in het donker, met een touw boven hun hoofd (en later tussen zelfs tussen hun benen maar daar schrijven we de details niet van op) die achter elkaar in looppas uit de mist aan komen rennen.Na aankomst even opfrissen en samen genieten van het avondeten.

De nacht is voor sommige leden erg kort geweest, in ieder geval met heel weinig slaap……… Om 07:00 uur opnieuw een het commando. “opstaan, tandenpoetsen en aankleden en om 07:15 opstellen”. Tijd voor een flinke looppas naar de Berkenplas. Sommigen nog niet helemaal wakker, anderen (al) genietend van de opkomende zon en het uitzicht over de velden en de mist. Looppas, af en toe rekken en weer rennen. Bij de Berkenplas wedstrijdjes, sta oefeningen, tuls lopen (met je maatje op de rug) en trapoefeningen in het water. Daarna wat iedereen helemaal wakker! Op de terugreis (looppas en trap oefeningen) een welverdiend ontbijt (met gekookte eitjes en verse koffie J). Daarna even tijd voor jezelf en elkaar.

Na het middag eten konden de jeugdleden naar het dorp. Het meegekregen zakgeld moet natuurlijk wel worden geruild voor allerlei blikjes, zakjes en, het is immers heel erg mooi weer, ijsjes! De senior leden hebben onder leiding van de Sabum de ins en outs van verdediging tegen mesaanvallen geleerd. Heel erg leuk (pantsers om!), heel inspannend (vallen, opstaan, vallen, opstaan) en heel leerzaam. En dat onder een strakblauwe lucht in een heerlijke zonnetje. Wat wil een Taekwondo-in nog meer?

Na de terugkomst van de jeugdleden (best wel een lange wandeling) tijd voor een volgende uitgebreide training. Looppas richting Berkenplas, door naar de bunker en daar joppend omhoog (toegegeven, ik heb iets gesmokkeld…) Terug naar de Berkenplas en daar traptechnieken oefenen en sparren. De jeugdleden een aangepast programma onder leiding van Boosabum Sietske. We konden ze aan de andere kant van de plas horen schreeuwen en lachen dus dat is erg goed gegaan……….  Als klap op de vuurpijl voor de seniorleden: “het meer in en traptechnieken maken tot de overkant” Zou de Sabum weten hoe koud het is? Dat vindt hij helemaal niet belangrijk, hij gaat gewoon zelf mee! Na deze laatste oefening is iedereen heel erg moe maar ook heel voldaan en heel tevreden.

Voor het avondeten was een BBQ georganiseerd. Met salades van Lina en Nini (lekker!), stokbroodjes, hamburgers, worstjes, saté en kippenpootjes. Als dat geen genieten is….

Taekwondo is veel meer dan slaan en schoppen en daarom is ’s avond tijd besteed aan een uitgebreid groepsgesprek over de 5 Tenets van Taekwon-do. “Wat zijn dit”, “wat betekent hoffelijkheid”, “wat is doorzettingsvermogen”, “onoverwinnelijkheid van geest”, “hoe tonen wij “respect” en “integriteit” en waarom is dat belangrijk”. Wat doen wij er tijdens de training, thuis, op school en in het werk mee? Erg mooi om te zien hoe jeugdleden en volwassen hier mee bezig zijn en wat het voor hen betekent. Ik heb daarvan geleerd dat de tenets voor taekwondo-ins geen “lege begrippen” zijn maar dat ze deze met toewijding in de praktijk willen brengen, ook al is dat soms heel erg moeilijk.

In het programma was ook nog een item “kroeg” vermeld. Na de lange trainingsdag was de animo daarvoor erg laag en dit onderdeel werd dan ook heel snel doorgestreept. Lekker op tijd naar bed en slapen!

Zondagmorgen. Een wonder! We hebben uitgeslapen tot half negen!! Na het ontbijt met de bus na het strand aan de andere kant van het eiland. Teamopdrachten doen, trappen, klimmen, tijgeren, rennen, kruipen, springen, optrekken……… Daarna tijd voor de jeugd om te zwemmen. De senioren hebben doorgetraind in zee: sprintjes in het uit het water, traptechnieken, tuls lopen op de zandplaat. Vegen en werpen in het water.Daarna afdrogen en omkleden. Lekker droge-, schone- en warme kleding aan. Lekker een broodje eten, even in de zon zitten en iets drinken. Heerlijk gewoon.

Het taxi busje was keurig op tijd zodat we na terugkomst alle tijd hadden om alles in te pakken, op te ruimen, schoon te maken en even te controleren of we niks (en niet “iemand”) vergeten waren. En toen terug met de boot naar de vaste wal en, na even wachten, met de bus terug naar Groningen.

Al met al kunnen we terugkijken op een heel succesvol, gezellig en leerzaam kamp. Hoe succesvol? Dinsdag op de eerste training nog steeds een heel grote glimlach op ieders gezicht, nog zand in de kussens (en bij een enkeling zelfs in het uitgewassen pak!) en nog hele grote verhalen over de belevenissen op “Schier”. “Gaaf”, “heel erg goed”, “geweldig” maar ook “je hebt heel wat gemist”!

Ik wil dan ook iedereen, jong en oud, heel hartelijk danken voor zijn of haar bijdrage, deelname, inspanning en de lol. Toch zijn er 4 mensen die een extra bedankje verdienen: Peter en Lina voor hun hulp en assistentie, Boosabum Gerry voor alle organisatorische zaken (catering, boerderij en wat al niet meer) en Sabum Robert voor de geweldige trainingen.

Heel veel dank en hopelijk zijn jullie er volgend jaar weer bij!!

 

 

Groet, Jonny

PS: wisten jullie dat:

– Alex heel populair is bij sommige dames?

– Gework hele mooie beenspieren heeft?

– En dat hij bang is voor water?

– Sommige mensen zicht liever verstoppen dan afwassen? (we bedoelen Mike niet hoor….)

– Mark vooral ’s nacht heel veel praat?

– Samantha veel “niet sexy” vindt?

– Rob een man van momenten is?

– Peter na dit weekend ook mee traint bij de senioren?

– Ralf heel veel foto’s heeft gemaakt en dat je deze kunt bestellen en op onze site kunt bewonderen?