5e BOOZ Instructeurstraining

Op 3 november 0m 9:30 uur stonden boosabums Nini, Bibi, Phong, Hossein, Renate en sabum Robert op de mat, klaar voor de boosabum training.

We hebben eerst samen de competentielijst behandeld en onze vooruitgang en ontwikkeling besproken. Er is een duidelijke groeiende lijn te zien.
Vervolgens was er ruimte voor vragen, delen van ervaring en om sabums feedback vragen bij een aantal ‘moeilijke’ situaties uit de praktijk.

Daarna was er tijd voor wat actie. Na een korte warming up hebben we in koppels een aantal ‘combies’ oefeningen gedaan. Twee rechte stoten maken (met handen op het hoofd), uitbreiden met een dollyo, ap of naerio (met overstap).

We hebben besproken wat kinderen over het algemeen moeilijk vinden aan deze combinaties en hoe we deze oefeningen zo goed en duidelijk mogelijk kunnen uitleggen. Andere combinaties als yop, dollyo en yop, zweepslag, stoot kwamen ook aan bod. Ook een aantal counter technieken zijn besproken gevarieerd van makkelijke (witte banders) tot moeilijkere (geel/groen) countertechnieken.
We hebben in de vorm van rollenspel om de beurt een aantal van deze combinaties behandeld. Een moeilijk onderdeel, maar zeer leerzaam.

Daarna was er tijd voor wat theorie. We hebben het gehad over coaching (ook tijdens het sparren). Hartslag grafiek werd ook behandeld.
Kids skills ideeën en ervaringen werden uitgewisseld en het was alweer 12:30 uur.
Samen de mat opgeruimd en sabum had nog even de tijd om wat interessante hosin sul technieken met Hossein door te nemen. Om kwart voor twee was het tijd om deze leerzame training af te sluiten.

Het was een leuke, gezellige en vooral leerzame training. Sabum Robert en alle andere aanwezigen, bedankt voor jullie inzet. Boosabum Hossein.