24 juni 2012 Open Selectietraining Papendal

Met z’n vieren – Bibi, Phong, Sabum Robert en ik – wagen we ons in de vroege zondagochtend richting de Open Selectietraining. We hadden dit keer geluk dat de training in Papendal was, wat 2 uur rijden voor ons betekende; een uurtje korter dan normaal gewend dus.

We begonnen de ochtend met teamtul. Na een kort dramalesje over gezichtsuitdrukkingen van onze Sabum Robert werden we in groepjes van 5 verdeeld en aan het werk gezet met de wave. Na een paar pogingen kwam iedereen op de conclusie dat het helemaal niet zo makkelijk was als eerder misschien gedacht werd. Ook werd de manier van presenteren onder de loep genomen en uitgebreid besproken. Handige tips werden er gegeven, zoals het checken van je band voor je de mat opgaat. (De beide kanten van je band moeten namelijk gelijk zijn.) Maar ook vragen als: “Hoe kijk je bij het lopen van je tul?” kwamen voorbij. Moet je boos kijken? Of misschien zelfs een beetje arrogant? Of is het eerder vastberaden en vol zelfvertrouwen.

Vervolgens kregen we een half uurtje les van Sabum Martin over sprongkracht en liet hij ons oefeningen zien waarmee je de explosiviteit en sprongkracht van je spieren kon trainen en verbeteren.

De training werd geëindigd met een sparringstraining van ruim een uur van Sabum Chiel. We kregen oefeningen die ons niet geheel onbekend voorkwamen. Veel werken met een voorste storende hand, maar ook technieken zoals de sidestep-dollyo en counter-dwitt kwamen aan bod.

Kortom, een leuke training en erg leerzaam dus!

Taekwon,

Boosabum Nini