Online Wereldkampioenschap 2021

Geplaatst op 31-08-2021.

Van 4 tot 19 september vindt het online Wereldkampioenschap plaats. Ook een afvaardiging van de Nederlandse selectie doet hieraan mee. Het zijn de volgende deelnemers:

Kayden Clyde Lingers – 1e Dan – junioren heren – tul
Cody Oranje – 3e Dan – senioren heren – tul
Fleur Faasen – 1e Dan – junioren dames – tul
Myrthe van der Veer – 1e Dan – junioren dames – tul
Martina Sliva – 2e Dan – junioren dames – tul
Daisy Loke – 1e Dan – senioren dames – tul
Tessa Schoots – 1e Dan – senioren dames – tul
Bo Rook – 3e Dan – senioren dames – tul
Chris van de Veerdonk – 3e Dan – senioren heren – tul
Lisanne Behonek – 4e – 6e Dan – senioren dames – tul

Voorbereiding

De deelnemers zijn door hun club coaches voorbereid. Door de Corona Maatregelen heeft de TSC (Trainings- en Selectie Commissie) namelijk geen fysieke trainingen kunnen organiseren.

Filmpjes

Van 5 tot 12 september worden de filmpjes door de club coaches opgenomen. Zij sturen de filmpjes vervolgens door naar de TSC. Er is voor I.T.F. Nederland namelijk maar een account en die wordt beheerd door de TSC, die de filmpjes upload in het systeem van de ITF (wereldorganisatie).

Alleen Tul

Hoewel er tijdens het WK in meerdere onderdelen gestreden kan worden (Team Tul en Pre-Arranged Sparring) doet Nederland alleen mee aan de individuele Tul. De oorzaak hiervan heeft ook weer te maken gehad met de Corona Maatregelen. Er is voor dit toernooi geen nieuwe selectieprocedure geweest. De selectieleden die al geselecteerd waren voor het EK in Spanje (van 23 tot 28 november 2021) zijn voor dezelfde klassen geselecteerd voor dit WK.

Daarnaast is er een oproep aan de leden van I.T.F. Nederland geweest of er interesse was voor de andere onderdelen, maar hierop kwam helaas geen response.

Tot slot.

Wij wensen de deelnemers en de club coaches heel veel succes en hou de verdere berichtgevingen in de gaten op de sociale mediakanalen van I.T.F. Nederland.

Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met Boosabum Vincent Vrijsen, team manager van de TSC.