Onderzoek Boosabum Mariska: €50.000 subsidie

Geplaatst op 25-01-2018.

Op 9 maart wordt de KFA-JKF prijs uitgereikt. Boosabum Mariska Janssen is via het Radboudumc één van de genomineerden die hun onderzoeksvoorstel mogen presenteren. De winnaar zal €50.000,- ter beschikking krijgen om het onderzoek uit te voeren!

Sportmogelijkheden voor chronisch zieke kinderen zijn beperkt. Daarnaast zijn de meeste sportlessen alleen gericht op fysieke aspecten, maar blijven belangrijke psychosociale aspecten achter. In dit project wil het Radboud daarom graag een sportprogramma ontwikkelen dat aandacht besteedt aan zowel de fysieke als psychosociale ontwikkeling van jongeren met een motorische beperking. Plezier staat hierbij voorop!

Het doel van het onderzoek is om een aangepast sportprogramma te ontwikkelen voor een grote groep jongeren met chronische motorische beperkingen. Tijdens de studie zal worden gekeken of het programma de verwachte positieve effecten heeft en of er nog aanpassingen gedaan dienen te worden.

Mocht het zover komen, dan zal I.T.F. Nederland meedenken over het implementatietraject. Wij zijn er natuurlijk trots op om iets te kunnen betekenen in een dergelijke relevante maatschappelijke kwestie.

Wij wensen Boosabum Mariska dan ook heel veel geluk en succes 9 maart!