Allereerste Dangraadhoudster bij ITF-Zwolle

Geplaatst op 07-07-2015.

Op zondag 5 juli 2015 is bij ITF-Zwolle/Sportschool Mu Ssang een uniek examen afgenomen. Als allereerste dame in de geschiedenis van ITF-Zwolle/Sportschool heeft Saskia Zomerdijk succesvol examen gedaan voor haar 1e Dan. Van harte gefeliciteerd!

Een voor ITF-Zwolle uniek examen omdat het ook voor Sabum Kenneth het eerste Dan-examen is dat hij, met assistentie van Boosabum Alvin, bij een dame heeft afgenomen. Sabum Kenneth en Boosabum Alvin, van harte gefeliciteerd met jullie primeur.

En wat een examen! Ruim twee uur in een hete zaal, maar wat heeft ze het goed doorstaan. Een half jaar lang voorbereiding op deze dag, intensieve examentrainingen samen met Boosabum Sander; het heeft z’n vruchten afgeworpen. Er is hard gewerkt, veel mooie en strakke technieken, de Tuls, Matsogi, Hosinsul, conditie en natuurlijk de theorie. Het zat er allemaal goed in. En eerlijk is eerlijk, sorry heren 1e Dangraadhouders, maar het moet gezegd; Boosabum Saskia heeft ook nog eens het zwaarste 1e Dan-examen afgelegd dat tot nu toe binnen ITF-Zwolle is afgenomen.

ITF-Zwolle kent een trotse nieuwe 1e Dangraadhoudster én een trotse Sabum. Boosabum Saskia, Sabum Kenneth, Boosabum Alvin en Boosabum Sander, hartstikke goed gedaan en welverdiend!

Voor ons was dit examen een dubbele primeur. Niet alleen hebben wij onze allereerste vrouwelijke 1e Dangraadhoudster, maar een nog veel mooiere primeur is dat ITF-Zwolle de allereerste officiële vrouwelijke ITF 1e Dangraadhoudster heeft in heel Zwolle en omstreken.

 

Boosabum Sander Bosboom