ITF Nederland distantieert zich van Delft International (onderdeel ITL League)

Geplaatst op 02-06-2015.

Op zondag 31 mei 2015 vond in Delft het toernooi ‘Delft International’ plaats, een toernooi dat door Taekwon-Do Vereniging Delft (TVD) werd georganiseerd als onderdeel van de International Taekwon-Do League (ITL). ITF Nederland heeft niets met TVD en de ITL niets met de Masters Series Competition van ITF Nederland te maken. De ‘Delft International’ is een open toernooi, zodat er wel scholen van de federatie aanwezig waren.

Op de ‘Delft International’ is een vechtpartij uitgebroken, waar kinderen bij waren. ITF Nederland heeft daar vragen over gekregen. ITF Nederland ziet zich genoodzaakt om publiekelijk te benadrukken dat TVD niet is aangesloten bij ITF Nederland, dat ITF Nederland niets van doen heeft met de ITL en dat ITF Nederland staat voor het goede voorbeeld van vreedzaamheid en respect (de Tenets van Taekwon-Do). ITF Nederland onderstreept ten slotte dat de bij het handgemeen betrokken coaches niet van bij ITF Nederland aangesloten scholen waren. ITF Nederland kan TVD en de ITL, als zelfstandige organisaties die geheel los staan van ITF Nederland, niet tot maatregelen tegen de betrokken coaches en scholen dwingen, zodat  ITF Nederland moet volstaan met een dringende oproep tot een gepaste straf.

ITF Nederland betreurt het ten zeerste dat deelnemers, toeschouwers en verder iedereen, jong en oud, die vol goede moed en de beste bedoelingen aan dit toernooi hebben meegewerkt, getuige zijn geweest van agressie waar Taekwon-Do onder geen enkele vlag voor staat. Met Generaal Choi haalt ITF Nederland Lao Tse aan: "Wie anderen overwint is sterk; wie zichzelf overwint is machtig."